Cele opt zile de cultură, spiritualitate, adrenalină și peisaje de neuitat, care te așteaptă în acest tur, te invită să descoperi aproape tot ceea ce Sadova îți poate oferi. Alege să ai parte de experiențe diverse, fin îmbinate, care te vor transpune și integra în peisajul mioritic al comunei.

Ziua 1 –  Plimbare cu bicicleta la Iezer

Pentru împătimiții ciclismului, recomandăm traseul montan care duce la impresionantul lac Iezer. Aerul proaspăt, razele soarelui și peisajul montan vor fi alături de tine pe tot parcursul micii tale aventuri. Traseul este de o intensitate moderată și cu siguranță vei aprecia mult mai mult frumusețea lacului după un așa drum parcurs pe bicicletă.

Ziua 2 –  Mănăstirea Putna

Zona Bucovinei este renumită pentru bisericile și mănăstirile construite încă din vremea domnitorilor Moldovei. Noi vă recomandăm Mănăstirea Putna, supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” de către Mihai Eminescu. Construită între anii 1466-1469 într-un stil arhitectural gotic, mănăstirea adăpostește astăzi mormântul ctitorului ei, Ștefan cel Mare, cât și un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane. Mănăstirea Sucevița este unul dintre locurile unde spiritualul, credința și istoria se îmbină.

Ziua 3 – Zbor cu parapanta (vara)

Crezi că nu poți zbura? Lasă-ne să îți schimbăm percepția. Atunci când ne vizitezi îți recomandăm să te lași purtat pe aripile vântului într-un zbor de neuitat cu parapanta. Frumusețea locurilor se vede altfel de la înălțime. Dacă îți plac provocările, atunci această combinație de libertate, natură distracție și adrenalină este ceea ce cauți.

+40730506649

partia-rarau

Ziua 4 – Plimbare cu telegondola Pârtia Rarău

Spre deosebire de urși, Pârtia Rarău intră în hibernare vara. Recomandarea noastră este să o vizitați chiar și în anotimpul cald și să faceți o călătorie cu telegondola. Veți fi purtați prin verdele infinit al pădurii, iar odată ajunși în punctul cel mai înalt privirea vă va fi delectată de o mare de brazi care se întinde până în orizontul îndepărtat și dincolo de acesta.

Ziua 5 –  Muzeul Oului Vama

Ouăle încondeiate specifice sărbătorii Paștelui sunt un element nelipsit în Bucovina. Vă invităm la Muzeul Oului din comuna Vama unde veți putea descoperi o colecție impresionantă de ouă, atât din zona Bucovine, cât și din alte părți ale României sau chiar ale lumii. Mai mult decât atât, tainele încondeierii ouălelor nu vor mai fi o necunoscută. Vă veți familiariza cu instrumentul de lucru (chişiţa), cu tehnicile de lucru şi veţi cunoaşte semnificaţia simbolurilor ce apar pe coaja oului. Arta, istoria și tradiția sunt gata să vă cucerească la Muzeul Oului din Vama.

Ziua 6 – Vârful Rarău (plimbare traseu Izvorul Alb)

Pentru a vă bucura pe deplin de toate peisajele oferite de zona aceasta mioritică și de aerul curat de munte, o plimbare până pe vârful Rarău este soluția perfectă. Noi vă recomandăm traseul care pornește din zona Izvorul Alb, traseu deocamdată inaccesibil autoturismelor. După o plimbare în care vă delectați privirea, trupul, sufletul și mintea, măreția muntelui va părea mai specială și mai impunătoare. O astfel de plimbare relaxantă vă va face să vă contopiți cu natura.

Ziua 7 – Vizită Biserica Sfântul Gheorghe (dacă este duminică)

Credința sadovenilor este în continuare puternică, iar religia ocupă un loc important în viețile acestora. Pentru locuitorii Sadovei, duminica este o zi de sărbătoare. Toate îndeletnicirile din gospodărie sunt lăsate deoparte, iar Biserica devine locul de întâlnire al tuturor celor din sat. Îți recomandăm să iei parte la una din slujbele oficiate duminică de duminică în una dintre bisericile din sat pentru a vedea și înțelege însemnătatea vieții spirituale în Sadova.

Ziua 8 –  Plimbare cu Mocănița Huțulca

Tren de linie îngustă, specific zonelor montane, mocănița a fost unul dintre mijloacele de transport al lemnului, mărfurilor și pasagerilor încă din secolul al XIX-lea. Astăzi, bătrâna mocăniță de la Moldovița se află în serviciul turiștilor pentru a-i purta prin zona de munte și a le prezenta frumusețea locurilor pe care ea le cutreieră de 4 secole. Recomandăm o astfel de călătorie, căci această experiență este unică.

ro_RORO