Experiențe

Explorează Sadova

În Sadova, mereu vei găsi ceva de făcut, de gustat, de văzut.

Se spune că cine ajunge o dată în Bucovina sigur va reveni şi a doua oară! Dincolo de frumuseţile naturale care pot fi întâlnite în acest colţ de ţară, unul dintre motivele pentru care îți vei dori să mai vizitezi Sadova este mâncarea tradiţională. Neam de oameni primitori, bucovinenii îşi întâmpină oaspeţii cu masa plină, iar bucatele sunt preparate cu cele de pe lângă casa omului, brânzeturile, ciupercile ori fructele de pădure fiind de cele mai multe ori vedetele din farfurie.

Sadova este o micuță și pitorească așezare, înconjurată de obcine. E un loc bun de unde poți porni în drumeții montane, plimbări prin păduri și alte destinații bucovinene cu atracții turistice de neocolit. 

Reţetele bucatelor bucovinene sunt păstrate bine în fiecare familie şi se transmit urmaşilor cu mare grijă. Brânza, peștele și preparatele din carne, sunt numai câteva lucruri care nu trebuie să lipsească din lista ta. O altă specialitate bucovineană pe care nu trebuie să o ratezi este balmoşul. Cel adevărat, adică cel mai gustos şi autentic este cel făcut de bacii de la stână, însă se poate realiza şi în propria bucătărie. La stână balmoşul se prepară în ceaunul pus pe pirostrii.

Bucovina este o adevărată revelație pentru turiştii activi care se bucură de activități în aer liber și relaxare. Este un  paradis pentru cei care consideră muntele și împrejurimile sale un prieten sufletesc, dornic să-i distreze pe toți cei fascinați de aventură. Vei descoperi frumusețea naturii neatinse, cu trasee de mountain-bike, alergare, sau hiking, indiferent de sezonul în care decizi să ne vizitezi. În Sadova, peisajele sunt copleşitoare!

Nu putem vorbi despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile bucovinene, făra a aminti despre locul în care se desfășoară acest spectacol al vieții țăranului român, și anume satul. Indiferent de anotimp, Sadova te așteaptă cu un adevărat regal de cântece, colinde, dansuri și costume populare, șezători sau diferite treburi în gospodărie.

ro_RORO