Farmecul tradiţional al Sadovei este încă prezent nu doar de dragul turismului, ci pentru că oamenii încă îşi muncesc pământurile ca odinioară, cresc animale, folosesc hambarele din lemn pentru fân, locuiesc în căsuţele tărăneşti, iar ulițele s-au păstrat ca pe vremea bunicilor: prăfuite, cu miros de iarbă crudă şi aer curat, numai bune să le iei la picior într-o plimbare.
Cu toții știm că în Bucovina se manancă cel mai bine și sănătos. Cei mai mulți săteni încă mai muncesc pământul și cresc animale pentru a-și asigura hrana cea de toate zilele. Recoltele bogate sunt privite ca daruri de la Dumnezeu. Cele mai populare alimente din Sadova sunt cartofii, făina de porumb, laptele, preparatele din porc și murăturile. Odată ajunse aceste produse în mâinile gospodinelor, iau naștere rețete delicioase, păstrate cu grijă din moși strămoși.