• Festivaluri în Sadova

  • Festivaluri în Sadova

Viaţa în Bucovina este marcată de o serie de evenimente, sărbători şi festivaluri care au loc anual. Aceste tradiţii vechi sunt bine păstrate în Sadova. Există multe ocazii de sărbătoare; în primul rand, sunt sărbătorile religioase, Crăciunul, Paştele şi sărbătorile Sfinţilor importanţi; apoi, mai sunt numeroase festivaluri etno-folclorice, legate de obicei de ritualurile agrare ciclice; la acestea pot fi adăugate numeroasele alte manifestări culturale şi târguri.

Ziua Comunei Sadova

Ziua comunei Sadova a devenit deja o tradiție. În cadrul evenimentului, participanții se pot putea bucura de un extraordinar spectacol folcloric, distracție și voie bună. Ocazional, festivalul debutează cu serbarea unor familii care au devenit modele de viață demne de urmat și de transformat în repere ale comunității locale.

Festival al cantecului popular Maria Surpat – Mina Pâslaru

Un alt eveniment cultural nelipsit din comuna Sadova este Festivalul-concurs interjudețean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat – Mina Pâslaru”, care are ca scop păstrarea culturii tradiționale.

Balul Gospodarilor

Probabil unul dintre cele mai pline de viață evenimente la care poți participa dacă vizitezi Bucovina este ‘’Balul Gospodarilor’’. Evenimentul la care participă câteva sute de invitaţi, îmbrăcaţi numaidecât în straie populare, se desfăşoară anual cu scopul păstrării și transmiterii generațiilor mai tinere, după datina străbună, cântecul şi jocurile populare tradiţionale, graiul strămoşesc, tradiţiile şi cultura din Bucovina.

ro_RORO