Bucovina este, fără doar și poate, o zonă în care bucatele tradiționale sunt la ele acasă. Dintr-o zonă de poveste, plină de istorie și cu peisaje unice, nu puteau lipsi preparatele culinare cu tradiție, care formează astăzi moștenirea culturală a bucovinenilor. Printre cele mai cunoscute se numără ciorbele, jambonul, chișca, cighirul, mușchiul copt în jar, cârnații boierești, costița și delicioasele prăjituri preparate de sărbători. Te invităm să descoperi cum toate aceste bucate poartă în ele spiritualitatea bucovineană.
Atelier de mâncăruri tradiționale
În decursul a 3 ore, într-un ambient relaxant, veți putea degusta un aperitiv format din carne și diferite tipuri de brânzeturi pregătite în ferma noastră (sau opțiune vegetariană). Vei afla modul de preparare al acestora și diferențele dintre metodele din trecut și cele din prezent. Împreună cu gazda veți prepara împreună un aperitiv, apoi veți pregăti un fel principal tradițional, cum ar fi bulz, ciulama de ciuperci sau pui, cu mămăligă. Veți servi ce ați gătit și veți sărbători așa cum familiile din Sadova știu să o facă, cu un pahar de țuică și un pahar de vin.