Experiențe Sportive

Sadova

 • Experiențe Sportive

  Sadova

Bucovina este o adevărată revelație pentru turiştii activi care se bucură de activități în aer liber și relaxare. Este un  paradis pentru cei care consideră muntele și împrejurimile sale un prieten sufletesc, dornic să-i distreze pe toți cei fascinați de aventură. Vei descoperi frumusețea naturii neatinse, cu trasee de mountain-bike, alergare, sau hiking, indiferent de sezonul în care decizi să ne vizitezi. În Sadova, peisajele sunt copleşitoare!

EXPERIENȚE SPORTIVE

Plimbare cu bicicleta

 • Experiențe Sportive

  Plimbare cu bicicleta

Descoperă Sadova pe două roți! Chiar și atunci când crezi că aventura ta este pe sfârșite, tot mai ai ceva de încercat. Închiriază bicicleta care ți se potrivește cu ajutorul celor de la Sadova Riders și explorează împrejurimile montane ale locului, dintr-o altă perspectivă. Ai nevoie doar de dorința de plimbare și voie bună, iar restul vor veni de la sine.

Dacă ești pasionat de drumeții, te poți aventura pe unul dintre cele mai interesante trasee din România, care invită oamenii să își ia țara la pas. Sadova este inclusă pe traseul Via Transilvanica,  experiența turistică și de pelerinaj de peste 1.000 km care străbate 10 județe – Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta sau călare.

În Bucovina, traseul are o lungime de 137 de kilometri, începe din curtea Mănăstirii Putna și se termină în Munții Călimani, la granița cu Bistrița.

Dacă ne ești musafir și vrei să te aventurezi pe Via Transilvanica, poți urmări porțiunea de traseu din Sadova, cât și zonele din jurul ei, accesând harta interactivă a traseului.

EXPERIENȚE OUTDOOR

Mountain Bike

 • Experiențe Sportive

  Mountain Bike

Mountain bike-ul oferă adepților de adrenalină senzații unice, descoperirea unor trasee montane desăvârșite, îmbinarea senzației de frică cu cea de plăcere. Acest tip de sport poate fi practicat de aproape orice biciclist amator. Un alt avantaj al mountain bike-ului este faptul că nu este nevoie de un echipament adecvat, ci doar de o bicicletă performantă rezistentă la traseele lungi. Mountain bike-ul poate fi practicat de toți cei care doresc să descopere frumusețile munților din Bucovina.

Dacă nu ai propria ta bicicletă, la Rarău Rental poți închiria mountain bike-ul sau E-bike-ul perfect pentru tine. 

EXPERIENȚE OUTDOOR

HIKING

Traseu drumetii
 • Experiențe Sportive

  HIKING

Drumețiile în natură sunt activitățile cu cea mai rapidă creștere din lume. Oamenii de pretutindeni ies pe trasee special amenajate pentru a respira aerul curat și de a fugi de stresul cotidian.

Aproape fiecare traseu din Bucovina este ca o carte poștală, iar unele oferă imagini care îți dau senzația că nu sunt reale, datorită frumuseții lor. Așa că, vino în Sadova pentru cele mai frumoase experiențe outdoor!

EXPERIENȚE OUTDOOR

Plimbare cu ATV-ul

 • Experiențe Sportive

  Plimbare cu ATV-ul

  Cabana David 

+40745174180

Fie că ești aventuros din fire sau doar vrei să trăiești o experiență de neuitat, o plimbare cu ATV-ul prin pădurile din jurul Sadovei este ceea ce cauți. Un strop de adrenalină nu strică nimănui, iar noi îți propunem o activitate dinamică și intensă. Simte-te încrezător și admiră frumusețea naturii în goana după libertate.

EXPERIENȚE OUTDOOR

Plimbare cu caiacul

 • Experiențe Sportive

  Plimbare cu caiacul

 Plimbare cu caiacul

  +40730 506 649

Caiacul îți permite să te bucuri cu adevărat de natură. Este total diferit de plimbarea cu barca. Nu există motor zgomotos sau combustibil mirositor. Majoritatea oamenilor care se plimbă pe râu cu caiacul, se întorc dintr-o călătorie vorbind despre viața sălbatică pe care au văzut-o și peisajul de care s-au bucurat.

Prin Sadova trece râul Moldova, micuț, îngust și ușor de parcurs cu caiacul. Câteva porțiuni sunt agitate și gata să te pună la încercare, dar cui nu îi place puțină adrenalină?

Experiențe outdoor

Zbor cu parapanta

 • Experiențe Sportive

  Zbor cu parapanta

Zbor cu parapanta

+40730 506 649

În România există numeroase locuri în care se poate utiliza parapanta. Printre cele mai renumite, prin spectacolul oferit de către peisajele înconjurătoare se numără zona Bucovinei. Pentru zborul cu parapanta, Rarăul sau ultimul muncel care străjuieşte la nord-est localitatea Sadova, numit Măgura Runcului, sunt locurile cele mai indicate pentru zbor, datorită condiţiilor deosebite.

EXPERIENȚE OUTDOOR

Enduro

Traseu Enduro

  +40757979130

Sadova este o bijuterie ascunsă în vestul județului Suceava. Este o comoară care așteaptă să fie descoperită. Vei găsi mii de motive pentru a te îndrăgosti de Sadova; oamenii, aventurile și secretele meșterilor populari. Și patru anotimpuri distincte care continuă să te cheme înapoi. Dacă ești convins că ai văzut și experimentat tot, atunci este timpul să explorezi Sadova.

EXPERIENTE OUTDOOR

Escalada

Trasee Escalada

+40730 506 649

La capitolul aventură, Bucovina stă foarte bine. Relieful îi conferă posibilități nenumărate dar puțin explorate. Escalada începe să devină o activitate outdoor tot mai populară și la modă. Se poate practica nu doar în aer liber pe stânci sau pe pereți artificiali, ci și în sălile special amenajate pentru cățărare. Aici, în Bucovina sunt cele mai frumoase zone de căţărare din ţară. În Masivul Rarău, sunt aproximativ 180 de trasee dar şi zone minunate de bouldering.

EXPERIENȚE OUTDOOR

Alergare

 • Experiențe Sportive

  Alergare

  Sadova, Bucovina. Alergare Montana, trail running.

Trail running-ul (alergare montană) devine tot mai popular în rândul activităților outdoor. Alergătorii de toate tipurile iau parte la astfel de curse pentru a-și testa barierele fizice și psihice. La noi în Bucovina, traseele mai tehnice și mai solicitante sunt, aparent, din ce în ce mai căutate. Când alergi în natură, te concentrezi la fiecare pas, îți controlezi respirația și îți percepi altfel emoțiile. Această stare a minții e ceea ce definește alergarea montană. Și este poate motivul care o face atât de populară printre iubitorii de natură și mișcare în aer liber. Așa că, vino și descoperă potecile noastre!

ro_RORO