• TUR 6 ZILE

Turul perfect pentru cei care vor să exploreze într-un mod dinamic plaiurile sadovene. Dacă visezi la zile de escapade în aer liber la care să adaugi un strop de relaxare și regăsire spirituală cele 6 experiențe propuse aici sunt ceea ce cauți.

Ziua 1 – Vizitează cei mai bătrâni ulmi și fă o plimbare prin pădure pe Pârâul Morii

Când vine vorba de ulmii din Sadova, vârsta nu mai este doar un număr. Scorburoși și trecuți prin nenumărate vremuri, ulmii au privit și privesc generații întregi de sadoveni de mai bine de 500 de ani. După ce vă întâlniți cu “străbunii” satului, o plimbare prin pădurea din zona Pârâul Morii este numai bună pentru a vă limpezi gândurile.

Ziua 2 – Vizită Munții Rarău

Se spune că în fața măreției naturii toți suntem niște ființe mici, lipsite de putere. O plimbare în Munții Rarău vă va face să realizați cât de adevărată este această zicală. Munții care și-au primit numele de la domnul Moldovei, Petru Rareș întrunesc cel mai înalt punct în vârful Pietrele Doamnei, atingând 1634 m.

Ziua 3 – Plimbare cu caiacul (vara) / Pârtia de Ski Rarău (iarna)

Dacă sporturile intense sunt ceea ce preferi avem ceea ce cauți indiferent dacă alegi să ne vizitezi vara sau iarna. În anotimpul cald te invităm la o plimbare cu caiacul pe râul Moldova pentru a te bucura de frumusețea naturii și pentru a-ți potoli spiritul de aventură în timpul unei escapade ne neuitat. 

Anotimpul rece coincide cu sezonul de schi. Așadar, iarna, Pârtia Rarău e locul unde îți recomandăm să petreci o zi în care sportul de iarnă să fie actorul principal. Coborârea pârtiei îți oferă 2840 de km de peisaj montan și schi sau snowboarding de calitate.

Ziua 4 – Vizită Mănăstirea Sucevița

Zona Bucovinei este renumită pentru bisericile și mănăstirile construite încă din vremea domnitorilor Moldovei. Noi vă recomandăm Mănăstirea Sucevița construită între anii 1583-1586 și ctitorită de familia Movileștilor. Mănăstirea îmbină elemente de artă bizantină și gotică cu  elemente de arhitectură ale vechilor biserici de lemn din Moldova. Pictura murală interioară și exterioară este de o mare valoare artistică, fiind o amplă narațiune biblică din Vechiul și Noul Testament. Mănăstirea Sucevița este unul dintre locurile unde spiritualul, credința și istoria se îmbină.

Ziua 5 – Tiroliana Palma

Înălțimile amețitoare și peisajele de vis sunt pasiunea ta? Dacă răspunsul este da, noi îți recomandăm o călătorie cu tiroliana din Palma. Este cea mai lungă și spectaculoasă tiroliană din România și Europa centrală. Cu o lungime de 1 km, o înălțime de 100 m și o viteză care poate atinge 100 km / h, Tiroliana Palma este locul de unde îți iei doza de adrenalină.

Ziua 6 – Plimbare Traseu Via Transilvanica

Via Transilvanica este un proiect al Tășuleasa Social și reprezintă un drum de 950 km care leagă Transilvania cu Dunărea și Bucovina. Drumul parcurge 10 județe și ajunge și prin zona comunei Sadova. Noi vă propunem o plimbare de nerefuzat pe una dintre porțiunile acestui traseu de vis, între km 62 și 72. Vă veți bucura de 10 km de natură, aer curat și peisaje mioritice.

ro_RORO