VIA TRANSILVANICA PRIN SATUL CU OAMENI FRUMOȘI

Drumul care unește și-a făcut loc și prin satul cu oameni frumoși! Traseul Via Transilvanica unește zonele istorice ale țării dând naștere unei adevărate experiențe outdoor, culturală, culinară și senzorială.

În zona Bucovinei, traseul începe din zona Putna, trecând prin mai multe orașe și comune precum: Sucevița, Vatra Moldoviței, Sadova, Vatra Dornei, Poiana Negri și se sfârșește la Piatra Fântânele, localitatea cărora cei de la Tășuleasa Social îi spun “acasă”.

Minunata călătorie prin inima Bucovinei poate fi realizată atât la pas cât și pe bicicletă, pentru cei dornici de adrenalină. Este recomandat să pornești la drum cu echipamentul potrivit, pentru a te putea bucura din plin de ceea ce acest traseu îți poate oferi și pentru a fi în siguranță.

Dacă te încumeți să iei la pas potecile Via Transilvanica, noi îți spunem și câteva secrete pentru când ajungi pe plaiurile mioritice ale Sadovei. 

Pentru cele mai bune preparate poposește la Pensiunea Dor de Munte, iar pentru un confort mult râvnit, după cutreierat pădurile în lung și-n lat, fă o vizită unei pensiuni din zonă. Nu uita să privești bine în jur atunci când pășești prin codrul sadovean, căci acesta ascunde câteva bijuterii naturale precum binecunoscutul Lac Iezer

Traversând comuna privește în jur pentru a descoperi frumusețea unei zone rurale, încă păstrate în forma ei autentică și intră în vorbă cu localnicii, pentru a afla secretele meșteșugurilor de demult. Nu uita nici să admiri munții care se unduiesc lin împrejurul comunei sau să te lași cuprins de simplitatea pe care o întâlnești la fiecare pas.

În încheiere , vă urăm: „Cale bună!” și vă reamintim că partea din Bucovina a Via Transilvanica este o porțiune de basm, unde experiențele unice se țin lanț. 

V-am convins să vă aventurați pe drumul presărat cu miracole naturale, oameni frumoși, peisaje de vis și preparate savuroase?

ro_RORO