• 6 motive pentru a iubi sadova

  • 6 motive pentru a iubi sadova

Există atât de multe motive pentru a iubi Sadova, încât nu este ușor să restrângem lista la șase. Să recunoaștem: Sadova este unul dintre cele mai frumoase și primitoare sate din Bucovina, unde experiențe vaste vă așteaptă la fiecare pas. Așadar, amintiți-vă că această listă de motive pentru a iubi Sadova este doar o mică parte – mai sunt multe de descoperit.

 1. Libertatea oferită de natură

 În Sadova ești liber să cutreieri prin natură, oriunde vezi cu ochii. Pădurea îți oferă ciuperci, fructe, aer proaspăt, sunetul și gustul unei regiuni păstrate cu grijă. Aici ești bine-venit să simțit o libertate sinceră și benefică pentru trup și suflet.

2. Aerul curat

Pădurile, filtrul natural al Sadovei, fac ca aerul din această zonă să fie unul curat și tare. Un aer de munte este benefic pentru sănătate, te înzdrăvenește și îți oferă o mică parte din ritualul bunăstării locuitorilor Sadovei.

tochitura bucovineana Sadova

3. Mâncarea tradițională

Mâncăruri alese care ar satisface și cele mai pretențioase gusturi. Sadova este locul unde mâncarea bucovineană este la ea acasă, locuitorii comunei gătind în continuare rețete lăsate moștenire din străbuni. Oricine a gustat din preparatele tradiționale Bucovinene s-a îndrăgostit pe loc de acestea.

4. Oamenii

La fel ca și meleagurile unde sălășluiesc de când se știu, sadovenii sunt oameni frumoși. Ospitalieri, gata să te întâmpine, să povestească cu tine, să-ți ofere de mâncare sau chiar adăpost, locuitorii comunei sunt cei ce completează peisajul natural care înconjoară satul. Aventura ta în Sadova va rămâne, cu siguranță, marcată de oamenii cu care te vei întâlni, vei lua masa, vei râde și vei povesti.

5. Cei mai bătrâni copaci din țară

“Bătrânii satului”, ulmii din Sadova, au o vechime de aproximativ 500 de ani. Scorburile mari și adânci le trădează vârsta înaintată, dar coroana care renaște, înverzind de fiecare dată îi întinerește și integrează în peisajul natural al comunei. O să fii surprins de frumusețea imperfectă a acestor arbori.

6. Lacuri vechi de peste 400 de ani

Un alt element care completează peisajul sadovean de aproximativ 500 de ani este reprezentat de lacurile Iezer și Bolătău. Aceste lacuri formate în urma unor alunecări de teren sunt gata să fie descoperite de către toți cei care apreciază frumusețea naturii oglindită în luciul apei. Lacul Iezer te va întâmpina cu drag și plin de încredere, ca orice sadovean care se respectă, iar lacul Bolătău te va aștepta sfios, ascuns în inima pădurii.

Dacă până acum Sadova nu se afla pe lista ta de călătorie, sperăm că motivele de mai sus te-au făcut să consideri să ne faci o vizită.

ro_RORO