• Tur 10 zile

Preparatele tradiționale, adrenalina, natura și obiectele de artă păstrate de pe vremea străbunilor reprezintă o mică parte a ceea ce vei putea întâlni în cele zece zile de explorare a “satului cu oameni frumoși” din inima Bucovinei. Toate experiențele unice pe care le poți avea în Sadova s-au întâlnit într-un singur tur de neuitat.

Ziua 1 – Plimbare ATV

Natură, viteză, adrenalină și dorință de explorare. În cazul în care simți că aventura la care visezi se definește prin aceste cuvinte, noi venim cu recomandarea perfectă. O plimbare cu ATV-ul pe drumurile forestiere ale Sadovei este definiția perfectă pentru o experiență intensă de neuitat.

Foto: ADDICTAD

Ziua 2 – Muzeul Arta Lemnului

Locurile încărcate de cultură sunt specifice zonei Bucovinei. Muzeu Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc este unic în țară, adăpostind un patrimoniu de 15.000 de obiecte artă și este recomandarea noastră în materie de obiective culturale din zonă. Bucură-te de ceea ce bucovinenii au realizat încă din secolul al XVII – lea din prețioasa materie oferită de natură.

Ziua 3 – Plimbare traseu Via Transilvanica

Via Transilvanica este un proiect al Tășuleasa Social și reprezintă un drum de 950 km care leagă Transilvania cu Dunărea și Bucovina. Drumul parcurge 10 județe și ajunge și prin zona comunei Sadova. Noi vă propunem o plimbare de nerefuzat pe una dintre porțiunile acestui traseu de vis, între km 62 și 72. Vă veți bucura de 10 km de natură, aer curat și peisaje mioritice.

Ziua 4 – Vizită Făbricuța cu lapte 

Cu toții cumpărăm produse lactate, dar câți dintre noi știm cum sunt obținute acestea? La Făbricuța de lapte din Sadova vei învăța cum sunt realizate produsele naturale din lapte bio care dau gust mâncărurilor sadovenilor. O experiență culinară desăvârșită te așteaptă.

+40765404934

Ziua 5 – Hiking Obcina Feredeului

O plimbare relaxantă, înconjurat de frumusețea naturii și aerul proaspăt este mai mult decât perfectă pentru a te detașa de stresul cotidian. Recomandăm o tură de hiking pe Obcina Feredeului pentru a înlocui gălăgia și agitația din oraș cu șuieratul vântului, foșnetul copacilor și calmul acestui plan mioritic.

Ziua 6 – Atelierul de ceramică Marginea

Ceramica neagră de Marginea este unică în lume, iar noi îți recomandăm o vizită la Atelierul de ceramică Marginea. Puteți achiziționa produse din ceramică și veți fi introduși în lumea olăritului care a luat naștere încă din secolele XV-XVI. Olăritul vă va relaxa, iar satisfacția de a crea cu propriile mâini ceva palpabil va veni negreșit. Tainele olăritului așteaptă să fie descoperite.

Ziua 7 – Plimbare Iezer + Bolătău

Te invităm să iei la pas drumul către cele două lacuri. Traseul te va cuceri, iar sclipirea apei și liniștea pădurii te vor revigora. Odată ajuns la lacul Iezer poți face o plimbare cu hidrobicicleta, te poți relaxa pe mal sau lua o gustare pentru a-ți recăpăta energia. Aventura continuă spre cel de-al doilea lac, Bolătău. Dacă lacul Iezer este impozant și nu se sfiește să se arate turiștilor, Bolătău se ascunde în inima pădurii și, învălui în mister, așteaptă să fie decoperit.

Ziua 8 – Vârful Rarău (cu mașina pe Transrarau)

Se spune că în fața măreției naturii toți suntem niște ființe mici, lipsite de putere. O plimbare în Munții Rarău vă va face să realizați cât de adevărată este această zicală. Munții care și-au primit numele de la domnul Moldovei, Petru Rareș întrunesc cel mai înalt punct în vârful Pietrele Doamnei, atingând 1634 m. 

plimbare_cu_sanciul_sadova

Ziua 9 – Plimbare cu căruța (vara) / sanciul (iarna)

În Sadova, unii locuitori nu au fost atrași de comoditatea unui autoturism și preferă să folosească animalele de tracțiune pentru anumite treburi gospodărești. Te invităm să iei parte la experiența de a face o plimbare cu căruța, în anotimpul cald sau cu sanciul în timpul iernii, pe drumurile satului. Descoperă satul și în alte moduri decât la pas sau cu mașina.

Ziua 10 – Balmoș la stână

Nu îți vom recomanda un restaurant vestit pentru balmoșul său ci te trimitem direct la locul în care acest fel de mâncare a luat naștere, la stână. Vei învăța de la ciobani, cei mai vestiți bucătari al acestui deliciu, cum să faci un balmoș ca la carte, cu gust autentic de Bucovina. La final, balmoșul gătit de tine va fi savurat într-un peisaj de basm.

Rusu Vasile –  +40726332220

ro_RORO