• 4 Activități de toamnă în satul cu oameni frumoși

Toamna, o perioadă plină de culoare pentru a explora Sadova!

Este un anotimp al minunilor unde, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, zilele devin mai scurte, aerul mai proaspăt, iar mâncarea mai bogată. Pământul este acoperit de culori strălucitoare, iar pădurile sunt presărate cu ciuperci sălbatice comestibile, cum ar fi hribii, gălbiorii sau vinețelele.

activități de toamnă

1. Cules de ciuperci

Toamna este perioada perfectă pentru celor cărora le place să își culeagă propria hrană, în timp ce cutreieră minunatele păduri sadovene. Piesa de rezistență este că, ciupercile sunt complet gratuite și naturale. E nevoie doar de puțină dorință de explorare, răbdare și un ochi ager. Dacă nu sunteți prea pricepuți în a deosebi ciupercile comestibile de cele otrăvitoare, recomandăm să cereți ajutorul unui localnic.

experiente culinare sadova, bucovina

2. Prepararea zacuștii

Nu există sadovean leneș și nici tomană fără vestita zacuscă de ciuperci sau vinete. Acest preparat delicios se realizează, în continuare, după rețetele moștenite de bunici sau străbunici și este nelipsit din casele sadovenilor în timpul anotimpului rece. Se servește cu pâine, de obicei la micul-dejun. Promitem că odată ce ai gustat dintr-o zacuscă naturală, realizată ca la carte de gospodinele din satul cu oameni frumoși, îți vei aminti mereu acest gust autentic.

3. Cules de afine

Fructele de pădure savuroase se găsesc din abundență pe meleagurile sadovene, în zonele de pădure. Dintre toate aceste daruri naturale, afinele sunt pe departe cele mai apreciate. Nu doar că sunt delicioase, dar sunt și pline de antioxidanți sănătoși și pot lua forma mai multor licori și preparate delicioase precum: sirop, dulceață sau afinată.  

4. Admiră schimbările din natură

Toamna este momentul în care sadovenii termină ultimele treburi dimprejurul gospodărie, este perioada dintre cele două anotimpuri principale – vara și iarna.

Culoarea frunzelor de toamnă sunt mesagerul care oferă un melancolic, dar dulce rămas bun de la zilele lungi de vară și servește drept memento al zilelor întunecate și reci de iarnă care stau să vină.

Întreg peisajul capătă o culoare arămie, iar natura oferă ultimele ei roade înaine de a intra în bine meritata vacanță de iarnă.

Sperăm că te-am convins să ne faci o vizită toamna aceasta pentru a te bucura de tot ceea ce Sadova are de oferit. Nu uita să-ți iei cu tine câteva haine groase și multă dorință de explorare. 

ro_RORO